Skip to content
25 april 2022 / deparaplu

Vacature coördinator inloophuis de Paraplu

Wegens het vertrek van Joke Bijsterveld als coördinator bij de Paraplu, zoeken we naast Renate van der Velden een tweede coördinator. Hieronder vindt u de vacature. Bij interesse graag uw reactie vóór 21 mei a.s. mailen naar het bijgevoegde mailadres in de vacature.

31 maart 2022 / deparaplu

Zomerjassen voor kinderen gezocht

Voor de kinderkledingbank in De Paraplu (www.inloophuisdeparaplu.nl/kinderkledingbank) zijn we dringend op zoek naar zomerjassen in alle kindermaten, dus 50-176, zowel voor jongens als voor meisjes. Ze moeten schoon en heel zijn!
Hebt u iets voor ons? Afgeven kan:

 • maandagochtend 10.00 – 12.00 uur
 • donderdag 10.00 – 15.30 uur

  Aan de Noordsingel 92 in Rotterdam. Alvast bedankt!

28 maart 2022 / deparaplu

Vakantie Paraplu april/mei/juni 2022

De Paraplu is de volgende data gesloten:

 • Goede vrijdag 15 april
 • Tweede paasdag 18 april
 • Dinsdag 26 april
 • Vrijdag 29 april t/m vrijdag 6 mei
 • Hemelvaartsdag 26 mei
 • Dag na Hemelvaart 27 mei
 • Tweede Pinksterdag 6 juni

28 maart 2022 / deparaplu

Vertrek coördinator Joke Bijsterveld

Helaas moeten we na bijna 11 jaar afscheid nemen van onze coördinator Joke Bijsterveld. Zij heeft per 15 april een baan als diaconaal werker bij een inloophuis in Den Haag. We zijn uiteraard heel blij voor Joke dat ze een nieuwe uitdaging heeft gevonden, maar zullen haar erg gaan missen.

7 maart 2022 / deparaplu

Reserveren niet meer voor alle activiteiten nodig

Met ingang van 7 maart 2022 kiezen we ervoor om niet meer met reserveringen te werken voor de kinderkledingbank en voor de ontmoeting op donderdagochtend.
Voor de kinderkledingbank is nog wel een verwijskaart nodig, maar is het niet meer nodig om een afspraak te maken via de website.

Kan ik nu dan altijd zomaar binnenkomen? Nee, helaas niet:

 • Op maandagochtend hebben we een creatieve bijeenkomst op afspraak
 • Op dinsdagmiddag hebben we een cursus voor vaste cursisten
 • Op donderdagochtend (10.00 – 12.00 uur) is er open inloop zonder afspraak
 • Op donderdagochtend (10.00 – 12.00 uur) is de Vraagbaak geopend op afspraak
 • Op donderdag (10.30 – 12.30 en 13.00 – 15.00 uur) is de kinderkledingbank geopend zonder afspraak
 • Op donderdagmiddag is er schilderles voor vaste cursisten
 • Op vrijdagochtend is er Nederlandse les voor vaste cursisten.

Kijk in de agenda voor een totaaloverzicht per maand.

We doen wel ons best om zo veilig mogelijk samen te zijn en willen dan ook geen te volle zaal hebben.

15 februari 2022 / deparaplu

Voorjaarsvakantie

De Paraplu en de kinderkledingbank zijn volledig gesloten in de voorjaarsvakantie. Dat is van 28 februari tot en met 5 maart. Daarna worden de activiteiten op afspraak hervat. Zie onze agenda.

3 februari 2022 / deparaplu

Schilderles

Vanmiddag is de schilderles begonnen bij inloophuis de Paraplu. Acht vrouwen mogen de komende 15 weken 2 uur per week onder de goede begeleiding van Leata schilderen. Deze les wordt gekeken naar wat iedereen kan en waar je op moet letten bij iets naschilderen. Er wordt gestart met papier en potlood.

De schilderles kunnen we aanbieden dankzij de Stichting Luistergoud, die ons verrastte met hun aanmoedigingsprijs.

14 december 2021 / deparaplu

Kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn De Paraplu en de Kinderkledingbank gesloten. Dat wil zeggen dat er in de periode 24 december tot en met 9 januari geen afspraken gemaakt kunnen worden.

We wensen iedereen gezegende Kerstdagen en een voorspoedig nieuw jaar!

8 november 2021 / deparaplu

De Paraplu en coronaregels

Nu de coronacijfers weer oplopen en de regels in de samenleving strenger worden is het goed om de gang van zaken in De Paraplu ook nog even op een rijtje te zetten.

We hebben sinds de heropening in coronatijd steeds op afspraak gewerkt, afstand gehouden en handen gedesinfecteerd bij binnenkomst. Dat blijven we voorlopig doen.

Extra sinds dit weekend (6 november 2021) is dat we weer mondkapjes dragen bij het lopen in het gebouw. Dus vooral bij binnenkomst en vertrek, maar ook bij andere verplaatsingen, zoals naar het toilet gaan en dergelijke.

We vragen geen QR-code. Wel benadrukken we steeds het belang van vaccinaties en vragen we mensen thuis te blijven bij klachten.

Binnenkomen zonder afspraak kan niet. Kijk voor de activiteiten die we op dit moment bieden in onze agenda. Ook bij de kinderkledingbank werken we op afspraak.

Zo hopen we mee te werken aan een veilige, verantwoorde samenleving.

15 juli 2021 / deparaplu

Zomerattenties uitgedeeld

In de periode 28 juni tot en met 9 juli 2021 verraste Inloophuis De Paraplu haar vaste bezoeksters met een zomerattentie, om een lichtpuntje te brengen in het leven van de vrouwen, die vaak een leven vol problemen leiden. Voor elke vaste bezoekster (80 vrouwen) was er een waterfles met infuser, met logo van De Paraplu, een boodschappenbon van de Dirk en een lief kaartje.
We konden dit doen dankzij een gulle donatie van de Haëlla Stichting, na een aanvraag via www.kleinecoronasteun.nl.

Het was geweldig om te merken hoezeer deze cadeautjes werden gewaardeerd door de vrouwen. Meermalen hoorden we dat we geen idee hadden hoe welkom de boodschappenbon was, en dat hij precies op tijd kwam. Dat is enerzijds geen verrassing voor ons: we weten hoeveel armoede er is onder onze bezoeksters. Anderzijds is het ook schrijnend om dat te horen. Het is niet eenvoudig om toe te geven dat je dit soort steun nodig hebt…

De waterfles met infuser werd ook in dankbaarheid aanvaard: zo fijn, dat deze fles net bij het begin van de zomer werd gegeven. Ze bedachten vaak ter plekke wat ze in erin konden doen: citroen, munt, aardbeien, ijsblokjes… Fijn om thuis in de koelkast te hebben, maar ook fijn om mee te nemen naar het park of het Kralingse bos!

We deelden een groot deel van de zomerattenties uit binnen De Paraplu: iedereen die op dit moment naar een van onze activiteiten komt kreeg de attentie tijdens het bezoek. Maar er zijn ook nog vrij veel vrouwen, die nog steeds niet durven te komen, die nauwelijks buiten komen, uit angst voor Corona. De eenzaamheid is onder deze groep enorm. En het gaat juist vaak om degenen, die voor Corona al zo eenzaam waren. Hun sociale kring is in het afgelopen jaar nog veel kleiner geworden. Bij hen hebben we de attenties thuis bezorgd. En we merkten dat het hen goeddeed, dat ze niet vergeten waren. Dat wij ook voor hen een lichtpuntje wilden zijn.

Een van de vrouwen merkte op: Je moet wel door God gezonden zijn! En dat is uiteindelijk ook zo. We zijn dankbaar dat we Gods liefde kunnen laten zien. Juist voor dit soort mensen, voor wie het leven soms zo moeilijk is!

Vrouwen met kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar ontvingen voor elk kind een ‘zomertas’, met wisselende inhoud, afgestemd op dat specifieke kind. In alle tassen zat speelgoed, een verwijsbon voor onze eigen kinderkledingbank (om daar zwemkleding uit te zoeken) en een tegoedbon om een ijsje van twee bolletjes te halen bij een ijszaak in de buurt. Vaak zat er ook iets lekkers, zonnebrandcrème en/of een cadeautje voor de moeder in. Deze zomertassen zijn samengesteld en betaald door gemeenteleden van de twee kerken (Rehobothkerk en Prinsekerk), die De Paraplu hebben opgezet en door een aantal medewerkers van De Paraplu. In totaal werden 28 zomertassen uitgereikt.