Skip to content
22 november 2022 / deparaplu

Gesprek met de Christenunie

Maandagavond 21 november waren we samen met Stichting Present, Stichting Anders en Goud van Noord uitgenodigd om te komen praten en een hapje mee te eten bij de Christen Unie. Het gesprek ging over de armoede in de stad en er werden ideeën uitgewisseld wat we al doen aan armoedebestrijding en wat er beter en meer kan. En dat is helaas heel veel. We hopen dat er meer aandacht besteed wordt aan het isoleren van huizen en financiële ondersteuning in het dagelijks leven om rond te komen.

9 september 2022 / deparaplu

Informatie Energiebank

Donderdagochtend hadden we sinds lange tijd weer een gastspreker in ons midden: Elske Thomassen van de Energiebank. Eerst werd gevraagd om je huis te tekenen. Hoeveel ruimtes zijn er? Daarna doorgepraat over energie besparen in huis, hoe doe je dat? Zeker in deze tijd van hoge gasrekeningen een heel actueel en belangrijk onderwerp. Op 15 en 22 september om 13.30 zijn er nog groepsgesprekken over je eigen situatie o.l.v. Elske. Opgeven bij Renate (06 45810797)

21 juni 2022 / deparaplu

Goed nieuws!

We zijn blij dat we een nieuwe coördinator hebben bij de Paraplu. In april nam Joke Bijsterveld afscheid als coördinator. Corine Vreugdenhil zal haar plaats innemen. Corine werkt al 6 jaar als enthousiaste vrijwilliger bij Inloophuis de Paraplu en zal nu naast Renate van der Velden de Paraplu gaan aansturen.

HIEPER DE PIEP HOERA!!!

van links naar rechts Corine en Renate
3 juli 2020 / deparaplu

Zomersluiting

In de periode 23 juli tot en met 7 augustus is De Paraplu geheel gesloten: geen inloop of hulp op donderdag, geen cursussen en geen kinderkledingbank.

De Nederlandse les heeft trouwens tijdens de hele zomervakantie van de kinderen ook geen doorgang.

Vanaf 9 augustus zijn we weer geopend op donderdag. Maar alleen op afspraak!

25 juni 2020 / deparaplu

BHV

Deze week zijn 6 medewerkers van De Paraplu/Kinderkledingbank op BHV-cursus geweest. We hebben les gehad in EHBO, reanimatie, gebruik AED, ontruiming van het pand, brandblussen en communicatie.

Het was een intensieve, nuttige en leuke cursus. We denken dat we nu beter in staat zijn de veiligheid in De Paraplu en de Kinderkledingbank te waarborgen.

De cursus werd verzorgd door Louisa Salomé van Inprevo.

12 mei 2020 / deparaplu

Beperkte heropening

Al twee maanden is Inloophuis De Paraplu gesloten, als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus. Nu de maatregelen voorzichtig versoepeld gaan worden, hebben we nagedacht over hoe Inloophuis De Paraplu het werk kan hervatten.

Op de oude manier open is voorlopig niet mogelijk: de zaal is op donderdag altijd volledig gevuld met vrouwen. Anderhalve meter afstand houden is op die manier onmogelijk. Dat betekent dat we echt anders moeten gaan werken.

Wat gaat niet door:

 • open inloop
 • groepsactiviteiten op donderdag, waaronder naailes, hulp bij haken/breien en dergelijke, themabijeenkomsten
 • lunch

Wat gaan we wel doen (vanaf 1 juni):

 • Donderdag: Vraagbaak: hulp bij administratie en financiën
 • Donderdag: Op afspraak een uurtje voor een kopje koffie/thee met een gezellig gesprek
 • Donderdag: Kinderkledingbank (op afspraak)
 • Dinsdag: cursussen
 • Vrijdag: Nederlandse les

Hoe gaan we dat doen?

 • Alles alleen op afspraak. Bellen kan met Joke (06-12669226) of Renate (06-45810797).
 • Een afspraak voor de kinderkledingbank is mogelijk via deze website of via bovengenoemde telefoonnummers.
 • In de kinderkledingbank zijn geen gezinnen welkom. Van elk gezin mag er slechts 1 gezinslid komen om de kleding uit te zoeken.
 • Mensen zijn alleen welkom als ze geen klachten hebben die te maken kunnen hebben met het Corona-virus: gewone verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, koorts. Deze klachten kunnen het begin van corona zijn. Door thuis te blijven voorkomt u dat u andere mensen besmet. Als u 24 uur geen klachten meer heeft bent u weer welkom.
 • We houden in alle gevallen minimaal 1,5 m. afstand. Er zijn schermen om de ruimte tussen twee mensen veiliger te maken.
 • We houden ons aan alle aanbevelingen van de overheid en het RIVM.
 • Dit betekent ook dat we vanaf 1 oktober een mondkapje dragen.
 • We maken tussen de afspraken door alles schoon.

We zien ernaar uit om onze bezoeksters weer te ontmoeten!

12 mei 2020 / deparaplu

Verrassing voor vaste bezoeksters

In de afgelopen tijd hebben we van bijna al onze vaste bezoeksters de contactgegevens achterhaald. Daarom waren we in staat om hen in de afgelopen week te verrassen met een cadeautje: een mooie fles handzeep en een boodschappenbon van € 20,- met daarbij een lief kaartje met de boodschap dat we hen missen. Voor de jonge kinderen van de bezoeksters is daar speelgoed aan toegevoegd. Dit alles werd mogelijk gemaakt door een donatie van het Oranjefonds (via Netwerk DAK) en Stichting Aelwijn Florisz.

We zijn dankbaar dat we dit konden doen!

Het Oranjefonds interviewde een van onze vrouwen: interview.

14 maart 2020 / deparaplu

Tijdelijk gesloten i.v.m. Coronavirus

Het zal u niet ontgaan zijn: ook in Nederland lijden we onder het Coronavirus. Allerlei activiteiten worden afgelast, in de hoop de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

Ook Inloophuis De Paraplu heeft besloten tijdelijk haar deuren te sluiten, om te voorkomen dat haar bezoeksters en medewerkers binnen De Paraplu besmet raken. We vinden dat erg jammer, maar we willen verantwoordelijk handelen.

Voor nu betekent dat, dat alle activiteiten (in ieder geval) tot en met 1 juni worden stopgezet:

 • geen open inloop, kinderkledingbank, cursussen, hulp en lunch op donderdag
 • geen cursussen op dinsdag
 • geen Nederlandse les op vrijdag

Hopelijk verandert de situatie snel ten goede en dan zullen we onze deuren uiteraard weer openen. Houd de berichten op deze website en op facebook goed in de gaten.

13 februari 2020 / deparaplu

Voorlopig geen naailes

Normaal is bijna elke donderdagochtend naailes in De Paraplu. Helaas moet onze naaidocente geopereerd worden. Dat betekent dat er vanaf 27 februari 2020 geen naailes zal zijn in De Paraplu. We weten nog niet wanneer zij voldoende hersteld zal zijn om de naailessen te hervatten. Als dat aan de orde is, zullen we dat bekend maken.

14 december 2019 / deparaplu

Gesloten in de kerstvakantie

Inloophuis De Paraplu en de kinderkledingbank zijn in de kerstvakantie gesloten.

Kijk in de agenda wanneer De Paraplu wel geopend is.

We hopen je in het nieuwe jaar weer te ontmoeten!