Skip to content
6 mei 2021 / deparaplu

Hervatting Nederlandse les

Het is een moeilijk schooljaar geweest voor de Nederlandse les in De Paraplu. Slechts een klein deel van het schooljaar is er fysiek les geweest, en de resterende tijd heeft maar een klein deel van de cursisten via andere manieren lessen gevolgd.

Nu er enige versoepelingen zijn, mag ook De Paraplu weer beginnen met wekelijks fysieke lessen geven. We willen daar na de meivakantie mee beginnen, op vrijdag 21 mei.

De lessen zijn in kleine groepjes, en elk groepje zit in een afzonderlijke ruimte. Zo is er de mogelijkheid om voldoende afstand te bewaren en te werken binnen de coronamaatregelen.

Fijn, dat dit weer mogelijk is!

6 mei 2021 / deparaplu

Nieuw: creatieve ochtend

De Paraplu is – na de eerste lockdown – nu bijna een jaar weer open. En alles is anders: waar we altijd een zaal vol met enthousiaste vrouwen hadden en alles bruiste en borrelde, werken we nu binnen de coronaregels. We maken gespreksafspraken voor een uur en daarna moeten we steeds alles desinfecteren en moeten we de ruimte ventileren voordat het volgende kleine groepje binnen mag komen.

We merken dat het tijd is voor een volgende stap: iedereen mist onze activiteiten heel erg, vooral de creatieve activiteiten.
Helaas is naailes en het begeleiden van breien en haken vrijwel onmogelijk op 1,5 meter afstand en dat gaan we dus ook nog niet doen, al zouden veel vrouwen dat heel erg graag willen.

Maar we hebben nagedacht over andere mogelijkheden. Het moest iets zijn waarbij iedereen gewoon op zijn plek kan blijven zitten, afstand kan houden en zelfstandig iets kan doen, zonder dat we echt dichtbij moeten helpen.
De uitkomst is dat we de maandagochtend niet meer de gesprekken van een uur aanbieden, maar een creatieve ochtend houden van 10.00 – 12,00 uur. Op dat moment kunnen zes vrouwen tegelijk, 2 uur lang, creatief bezig zijn. Ze kunnen kiezen uit diamond painting, schilderen op nummers, kleuren voor volwassenen en scratch art (maar dat laatste zijn maar een paar pakketjes).

Het blijft alleen mogelijk op afspraak, en het lijkt nog steeds niet op wat we deden en waar we naar terugverlangen, maar het is fijn om weer een activiteit te kunnen bieden!