Skip to content
15 juli 2021 / deparaplu

Zomerattenties uitgedeeld

In de periode 28 juni tot en met 9 juli 2021 verraste Inloophuis De Paraplu haar vaste bezoeksters met een zomerattentie, om een lichtpuntje te brengen in het leven van de vrouwen, die vaak een leven vol problemen leiden. Voor elke vaste bezoekster (80 vrouwen) was er een waterfles met infuser, met logo van De Paraplu, een boodschappenbon van de Dirk en een lief kaartje.
We konden dit doen dankzij een gulle donatie van de Haëlla Stichting, na een aanvraag via www.kleinecoronasteun.nl.

Het was geweldig om te merken hoezeer deze cadeautjes werden gewaardeerd door de vrouwen. Meermalen hoorden we dat we geen idee hadden hoe welkom de boodschappenbon was, en dat hij precies op tijd kwam. Dat is enerzijds geen verrassing voor ons: we weten hoeveel armoede er is onder onze bezoeksters. Anderzijds is het ook schrijnend om dat te horen. Het is niet eenvoudig om toe te geven dat je dit soort steun nodig hebt…

De waterfles met infuser werd ook in dankbaarheid aanvaard: zo fijn, dat deze fles net bij het begin van de zomer werd gegeven. Ze bedachten vaak ter plekke wat ze in erin konden doen: citroen, munt, aardbeien, ijsblokjes… Fijn om thuis in de koelkast te hebben, maar ook fijn om mee te nemen naar het park of het Kralingse bos!

We deelden een groot deel van de zomerattenties uit binnen De Paraplu: iedereen die op dit moment naar een van onze activiteiten komt kreeg de attentie tijdens het bezoek. Maar er zijn ook nog vrij veel vrouwen, die nog steeds niet durven te komen, die nauwelijks buiten komen, uit angst voor Corona. De eenzaamheid is onder deze groep enorm. En het gaat juist vaak om degenen, die voor Corona al zo eenzaam waren. Hun sociale kring is in het afgelopen jaar nog veel kleiner geworden. Bij hen hebben we de attenties thuis bezorgd. En we merkten dat het hen goeddeed, dat ze niet vergeten waren. Dat wij ook voor hen een lichtpuntje wilden zijn.

Een van de vrouwen merkte op: Je moet wel door God gezonden zijn! En dat is uiteindelijk ook zo. We zijn dankbaar dat we Gods liefde kunnen laten zien. Juist voor dit soort mensen, voor wie het leven soms zo moeilijk is!

Vrouwen met kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar ontvingen voor elk kind een ‘zomertas’, met wisselende inhoud, afgestemd op dat specifieke kind. In alle tassen zat speelgoed, een verwijsbon voor onze eigen kinderkledingbank (om daar zwemkleding uit te zoeken) en een tegoedbon om een ijsje van twee bolletjes te halen bij een ijszaak in de buurt. Vaak zat er ook iets lekkers, zonnebrandcrème en/of een cadeautje voor de moeder in. Deze zomertassen zijn samengesteld en betaald door gemeenteleden van de twee kerken (Rehobothkerk en Prinsekerk), die De Paraplu hebben opgezet en door een aantal medewerkers van De Paraplu. In totaal werden 28 zomertassen uitgereikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.