Skip to content
25 mei 2016 / deparaplu

Themabijeenkomst over de geschiedenis van het Oude Noorden

 

Inloophuis De Paraplu staat aan de Noordsingel, op de grens van het Oude Noorden en de Agniesebuurt. De meeste bezoeksters komen ook uit die wijken.

aad engelfrietOp donderdag 30 juni komt Aad Engelfriet naar De Paraplu, om een themabijeenkomst te houden over de geschiedenis van het Oude Noorden. Hij is zelf in 1950 in die wijk geboren, en is zich later gaan verdiepen in de geschiedenis van de wijk. Hij is een echte verteller en geeft tegenwoordig les op meerdere volksuniversiteiten, houdt  veel lezingen en houdt stadswandelingen om veel van zijn kennis over te dragen. Hij doet dat op een enthousiaste manier, zodat mensen graag naar hem luisteren.

Grappig is dat Aad Engelfriet als baby gedoopt is in de Rehobothkerk, een van de twee kerken die De Paraplu hebben opgericht. Zijn opa heeft zelfs een eerste steen van het kerkgebouw gelegd. Hij komt dan ook graag naar De Paraplu, in de hoop nog een blik te kunnen werpen in het gebouw dat ook voor hem persoonlijk geschiedenis heeft.

Vrouwen uit Rotterdam Noord en omgeving zijn van harte welkom in De Paraplu. De lezing over de geschiedenis van het Oude Noorden is op donderdag 30 juni van 11.00 tot 12.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.