Skip to content
26 september 2016 / deparaplu

Theater!

In oktober en november zijn er wekelijks theaterworkshops in De Paraplu. Wat we daar met elkaar doen vormt de basis voor de film die gemaakt wordt over de vrouwen van De Paraplu en voor een actieve deelname aan de vrouwendag op 8 (en 9) maart 2017 in Islamunda.
De workshops worden verzorgd door het Rotterdams Wijktheater in het kader van Women Connected. De workshops zijn steeds van 10.00 – 12.30 uur.

Wat gaan we doen?

13 oktober.        Voorstelling “Sahra”.
Sahra is een Somalische vrouw die gevlucht is naar Nederland. Zij vertelt vol humor over het opvoeden van haar kinderen in Nederland en haar eigen opvoeding in Somalië.

20 oktober.        Hoe zou jij dat doen? Aan de hand van een fragment over opvoeden uit de voorstelling “Sahra” gaan de vrouwen op een theatrale manier op zoek naar verschillende  oplossingen die het probleem uit het fragment zouden kunnen oplossen.

27 oktober.        Dromen en verlangens. Wat was de mooiste dag uit jouw leven?

3 november.     Laten we dansen! Breng jou favoriete muziek, muziek die je raakt. En vertel waarom.

10 november.   Zing mee! Uit de muziek van de vorige repetitie wordt een keus gemaakt waar we o.l.v. een zangdocente mee aan de slag gaan.

17 november.   Hoe beweeg jij? Iedereen kan bewegen, kan je ook een verhaal vertellen door alleen te bewegen?

De film, die gemaakt wordt over de vrouwen van De Paraplu, wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van de Gebiedscommissie Noord, waarvoor dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.