Skip to content
22 juni 2015 / deparaplu

Steun onze kinderkledingbank door te kopen bij Scapino

Gedurende 6 weken, van 22 juni tot 9 augustus kunnen klanten bij elk Scapino filiaal in Nederland geselecteerde kledingstukken kopen. Deze kan men direct inleveren in ruil voor een kortingsbon t.w.v. 20% op een opruimingsartikel naar keuze. Het gedoneerde kledingstuk komt ten goede aan de kledingbanken die aangesloten zijn van de Vereniging Kledingbanken Nederland (VKN). Dit kledingstuk komt in een speciaal daarvoor bestemde inzamelbak in de winkel.

Hoe werkt het vervolgens?
Halverwege de actieperiode en aan het einde daarvan gaan de lokale kledingbanken langs de dichtstbijzijnde Scapino filialen om de gedoneerde kledingstukken op te halen en kunnen hun klanten zodoende vrijwel onmiddellijk alweer iets moois aanbieden. Onze kinderkledingbank mag en zal hier ook gebruik van maken.

Waarom gaat deze gedoneerde kleding naar de kledingbanken?
Kledingbanken bereiken de grootste groep armen in onze samenleving. De meeste kledingbanken leggen de grens om kleding of speelgoed te krijgen op bijstandsniveau. Landelijk worden er ca. 45000 klanten bij alle kledingbanken voorzien van de noodzakelijke kleding en schoenen. Mensen die van weinig of niets rond moeten komen en die extra zwaar getroffen worden door allerlei bezuinigingen. Mensen die met hulp van de  kledingbank, er in elk geval weer netjes bij lopen. Volwassenen die zich niet buiten durven te vertonen, omdat ze geen kleding of schoenen hebben om aan te trekken. Laat staan dat men kan solliciteren en op andere manieren kan deelnemen aan onze maatschappij. Kinderen die opgroeien in armoede en daardoor gepest worden.  Vorig jaar is de Vereniging Kledingbanken Nederland opgericht om deze kledingbanken te verenigen.

De huidige kledingbanken die lid zijn van de VKN zitten door heel Nederland verspreid in Amersfoort, Coevorden, Delfzijl, Den Bosch 2x, Didam, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enkhuizen, Enschede, Ferwerd, Goor, Gouda, Groningen, Hardenberg, Hardinxveld-Giessendam, Heerhugowaard, Helmond, Hoensbroek, Hoogeveen, Leiden, Maasbracht, Middelburg, Nieuwleusen, Nijmegen, Nijverdal, Ridderkerk, Roden, Rotterdam, Rijssen, Sappemeer, Sassenheim, Teylingen, Veendam, Veenendaal, Venlo, Westerveld, Wageningen, Winschoten, Winterswijk, Wormerveer en Zundert.

Let dus goed op als u de komende tijd gaat shoppen bij Scapino; het is nu wel heel eenvoudig om uw minder bedeelde medemens in uw directe omgeving snel en concreet te helpen, waarbij u bovendien nog eens 20% korting krijgt van Scapino op een ander door u aan te schaffen artikel. Zo beredeneerd betaalt Scapino eigenlijk (ruimschoots) het kledingstuk wat u uitkiest voor de kledingbank bij u in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.