Skip to content
20 november 2015 / deparaplu

Er komt een documentaire over de vrouwen van De Paraplu

Gisteravond was een interessante, en voor De Paraplu enerverende avond. We waren bij het overleg van Gebiedscommissie Noord, omdat we subsidie hadden aangevraagd voor het maken van een film over de vrouwen van De Paraplu, over hoe zij vechten voor een goed leven, en elkaar daarin ook helpen en steunen.
Het ging bepaald niet vanzelf, maar de Gebiedscommissie stemde gelukkig uiteindelijk voor dit bewonersinitiatief. Wat zijn we daar blij mee! Fijn dat ook vertegenwoordigers van de Gebiedscommissie en ambtenaren geholpen hebben bij dit proces.

De film wordt gemaakt door Kaat Zoontjes van het Rotterdams Wijktheater en het zal een proces zijn waarbij een aantal vrouwen van De Paraplu gevolgd wordt. Niet alle vrouwen willen dat, en dat hoeft ook niet.
Het is de bedoeling dat de film uiteindelijk gebruikt wordt om te vertonen in een aantal buurthuizen, scholen e.d. om daarmee het gesprek op gang te brengen over hoe vrouwen kunnen groeien vanuit een moeilijke leefsituatie naar kansrijkere omstandigheden. De vrouwen uit de film zullen ook mee gaan werken aan de bijeenkomsten rondom de film.

Zodra de film klaar is hoort u uiteraard meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.