Skip to content
13 mei 2016 / deparaplu

5e verjaardag was groot feest!

Op donderdag 12 mei bestond De Paraplu exact vijf jaar. Dat was reden om groot feest te vieren, samen met de buurt.

’s Ochtends maakten de vrouwen van De Paraplu drie heerlijke taarten (aardbeien/slagroomtaart, lime pie en stroopwafeltaart), allemaal te maken zonder oven. Ze waren goed gelukt, en dus konden we de hele dag door genieten van allerlei lekkere taarten. Ondertussen maakte Sjaak Boot prachtige portretfoto’s van de vrouwen die dat wilden. En het gewone werk van hulp bij administratieve en financiele kwesties werd als altijd uitgevoerd door vrijwilliger Henry Visser, geassisteerd door Trudi Hofstede van Gemeente Rotterdam.

Tussen de middag werden de vrouwen getrakteerd op een lekkere lunch van de Horeca Vakschool.

’s Middags waren veel mensen uitgenodigd: mensen uit de buurt, contacten van allerlei organisaties waar De Paraplu contact mee heeft, leden van de Rehobothkerk en de Prinsekerk, voormalig vrijwilligers en iedereen die maar geïnteresseerd is in De Paraplu.

Er was genoeg te doen: in de tuin stond een springkussen, waar de kinderen, maar ook enkele volwassenen zich uitleefden, in De Paraplu lieten vrouwen en meisjes hun haren vlechten door Marjan Meijles en konden alle bezoekers iets schrijven/tekenen op het witte tafelkleed voor De Paraplu.
In de zalen beneden, onder de Rehobothkerk, was het mogelijk om te knutselen met afvalmaterialen onder leiding van Scrap XL, leerden vrouwen en kinderen gezonde schooltraktaties maken en werden spelletjes gespeeld, vooral sjoelen was populair. En ook ’s middags maakte Sjaak Boot bijzondere portretfoto’s.

Tot slot was er om 17.00 uur een korte toespraak van Bernard van Verschuer, voorzitter van het bestuur en gaf Joke Bijsterveld een presentatie over het werk van De Paraplu, en de beweegredenen van de mensen die er werken. Tijdens de presentatie werd een wereldkaart onthuld, met daarop vele vlaggetjes. De bezoeksters mogen elk een vlaggetje planten in de plaats waar zij geboren zijn. Dat geeft een goed beeld van de diversiteit van de vrouwen. De presentatie werd afgesloten met het trakteren op zeer smakelijke petit-fours, gemaakt door de leerlingen van de Horeca Vakschool.

We danken de gebiedscommissie, die ons bewonersinitiatief goedkeurde, en daarmee een groot deel van de kosten voor haar rekening nam.

[slideshow_deploy id=’1050′]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.