Skip to content
13 september 2018 / deparaplu

Voorlichting over het indienen van een bewonersinitiatief

foto bewonersinitiatief

De wijkraden in Noord hebben budget om bewonersinitiatieven te financieren, net zoals dat eerst kon bij de deelgemeente en de gebiedscommissie. Dat is geweldig, want zo kunnen wijkbewoners activiteiten bedenken en uitvoeren voor andere wijkbewoners.
Maar hoe kun je zorgen dat je geld krijgt uit die pot? Veel mensen weten dat niet en durven daarom niets te doen.

Op donderdagochtend 20 september komt de wijkraad Agniesebuurt naar De Paraplu om daarover te vertellen. De bijeenkomst begint om 10.30 uur.
Aansluitend is er om 12.30 uur een gratis lunch.

Heb je al een idee? Dat is geweldig! Je kunt dan gelijk een afspraak maken om te kijken wat er in jouw situatie nodig is. Misschien kan dat zelfs al diezelfde dag.

Je hoeft je niet aan te melden, de bijeenkomst is gratis, en voor deze ene keer zijn zowel mannen als vrouwen welkom. Normaal komen in De Paraplu alleen vrouwen en hun kinderen.

23 juli 2018 / deparaplu

Nieuw! Cursussen op dinsdag – vanaf september 2018

Wanneer? 13 september tot en met de kerstvakantie
Welke dag? Op dinsdagochtend ( 10.00 – 11.30 uur) en dinsdagmiddag (13.15 – 14.45 uur)
Voor wie? Vrouwen die willen leren en redelijk Nederlands kunnen spreken en begrijpen. Je kunt geen kinderen meenemen.

Welke cursussen?

  1. In je kracht

We gaan werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen, bewustwording van wie je bent, wat vind ik leuk? Wat zijn mijn kwaliteiten, mijn toekomstdromen. Vergroten van motivatie om te werken aan je eigen toekomst. Aan de hand van gesprekken, opdrachten, filmpjes, spelletjes enz.

Deze cursus wordt gegeven door Renate op dinsdagochtend.

 

  1. Computercursus (basis)

Deze cursus is echt bedoeld voor vrouwen die geen ervaring met computers hebben. Je leert bijvoorbeeld de verschillen tussen de computer, laptop en tablet. Ook leer je iets over Word (een programma om teksten te maken) en Internet. Misschien ook e-mail.

Deze cursus wordt gegeven door Joke op dinsdagmiddag.

 

Hoe kan ik mij opgeven? Je kunt je opgeven via e-mail info@inloophuisdeparaplu.nl (noteer je naam en je telefoonnummer), telefonisch bij Joke ( 06 12669226) of Renate (06 45810797) of op donderdag tussen 10.00 en 16.00 bij de Paraplu. Daarna krijg je een gesprek om te kijken of dit een goede cursus voor jou is.