Skip to content
25 maart 2021 / deparaplu

Wissel winter/zomerkleding

Op de donderdagen 8 en 15 april is het niet mogelijk om gebruik te maken van de kinderkledingbank. De reden daarvoor is, dat we dan bezig zijn met het wisselen van de collectie in de schappen. Op dit moment liggen daar de winterkleren en dat gaan we omzetten in de zomerkleding.

Na de wissel bent u weer van harte welkom – op afspraak en met verwijskaart – in onze kinderkledingbank.

23 februari 2021 / deparaplu

Kerkelijk initiatief

Bijna tien jaar geleden gingen de Prinsekerk (PKN) en de Rehobothkerk (CGK) samenwerken om iets goeds te doen voor de Agniesebuurt. Daaruit is Inloophuis De Paraplu voortgekomen en vervolgens ook de kinderkledingbank.

In de afgelopen tijd is in Rotterdam een onderzoek uitgevoerd naar de maatschappelijke waarde van levensbeschouwelijker organisaties, zoals kerken en moskee├źn. Die waarde blijkt enorm te zijn.

‘Michiel Grauss (Wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg bij Gemeente Rotterdam) schreef hierover in De Wekker, het landelijke blad van de Christelijke Gereformeerde kerken. In zijn column noemt hij ook de Rehobothkerk en haar diaconale project Inloophuis De Paraplu.

De column kunt u hieronder lezen. Het volledige onderzoek kunt u lezen op https://www.verwey-jonker.nl/publicatie/maatschappelijke-activiteiten-van-levensbeschouwelijke-organisaties-in-rotterdam/.