Skip to content
28 december 2020 / deparaplu

Kinderkledingbank tijdelijk gesloten

Tijdens de persconferentie van 14 december werd een ingrijpende lockdown afgekondigd tot en met 19 januari 2021.

Helaas heeft die maatregel ook tot gevolg dat de kinderkledingbank niet geopend mag blijven, al vinden we zelf dat ons werk essentieel is. We hebben onze conclusie getrokken uit de publiciteit rond de verplichte sluiting van Kledingbank Rotterdam. Zij mogen, ook na het voeren van acties, niet open tijdens deze lockdown. Onze dienstverlening is vergelijkbaar met die van hen. We willen – zoals steeds – ons houden aan de afgekondigde maatregelen, omdat we veilig en verantwoord willen werken. Daarbij willen we het risico niet lopen op hoge boetes.

Update 12 januari: aangezien de lockdown verlengd wordt tot 9 februari zal de kinderkledingbank langer gesloten moeten blijven. Pas als de lockdown opgeheven wordt kunnen we weer open. Het spijt ons!

14 oktober 2020 / deparaplu

Opnieuw tijdelijk gesloten

De persconferentie van gisteravond (13 oktober 2020) heeft ons doen besluiten dat een groot deel van de activiteiten van De Paraplu voorlopig stopgezet moet worden. We doen dat in ieder geval voor twee weken, omdat het kabinet dan opnieuw bekend gaat maken wat na 27 oktober nodig is om Corona onder de duim te krijgen. De kans is groot dat de sluiting dan zal worden voortgezet, maar dat moeten we afwachten.

Update: het lijkt erop dat de huidige situatie voortgezet wordt tot en met december 2020. We vinden het een pijnlijke beslissing, maar we willen veilig en verantwoordelijk handelen.

Welke activiteiten gaan niet door:

  • gesprekken op donderdag
  • hulp op donderdag
  • Nederlandse les op vrijdag

Welke activiteiten gaan wel door:

  • kinderkledingbank op donderdag (alleen op afspraak via de website)
  • cursussen op dinsdag (voor de huidige cursisten)