Skip to content

Kinderkledingbank

Sinds 1 juli 2013 is er in de Rehobothkerk (naast De Paraplu) een kinderkledingbank gevestigd, voor mensen in de Agniesebuurt (Rotterdam) en omstreken. Het is een voorziening voor mensen die leven van (of onder) het absolute minimum, opgezet in samenwerking met Flexus Jeugdplein. De voedselbank is al jaren een bekende voorziening, maar de mensen die daar klant zijn, hebben ook vaak geen geld om kleren of schoenen voor hun kinderen te kopen.

Hoe werkt de kinderkledingbank?
We stellen de kleding en dergelijke gratis ter beschikking aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen. Ouders mogen niet zomaar langskomen, maar moeten een verwijsbrief halen bij een instantie waar zij al geholpen worden, zoals de sociale dienst, consultatiebureau, maatschappelijk werk, voedselbank en dergelijke. Deze ‘verwijzers’ kennen de mensen, weten van hun situatie en weten dus ook of de materialen goed terecht komen. Ze vullen op hun verwijsbrief de persoonlijke gegevens van de klant in, aangevuld met een indicatie van wat deze mensen nodig hebben. Soms komen de verwijzers ook mee met de klant.
Klanten mogen 1x per drie maanden komen.
Maximaal per kind: 3 t-shirts, 3 truien/vesten, 3 broeken, 3 rokken, 3 leggings/maillots, 3 paar sokken, 3 sets ondergoed, 1 jas/colbert, 1 bodywarmer, 1 pyjama, 1 paar schoenen, meerdere spelletjes/speelgoed/knuffels.
De kinderkledingbank is alleen open op donderdag van 10.30 – 12.30 en 13.00 – 15.00 uur.

Verwijskaarten worden op dit moment o.a. uitgeschreven door:
Checkpoint Noord – De Propeller
Checkpoint Noord – Mozaiek
CVD Noord
– Maatschappelijk werk St. Franciscus Gasthuis
Maatschappelijk centrum Rotterdam e.o. Leger des Heils
– Voedselbank Rotterdam
– Flexus Jeugdplein
– Wijkteam Noord
– Timon Rotterdam Schiebroek
– Rijndam Revalidatiecentrum Ringdijk
Werkt u voor een vergelijkbare instantie en wilt u mensen naar ons doorverwijzen? Kom dan eens op donderdag kijken naar de Kinderkledingbank en neem een stapeltje verwijskaarten mee.

Wilt u ons helpen?
Dat vinden we fijn! U kunt op donderdag, tussen 9.30 en 15.30 uur, kinderkleding en andere spullen voor kinderen bij ons afgeven.
Let op: het moet allemaal wel schoon en heel zijn!

 

[slideshow_deploy id=’560’]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *