Skip to content
12 mei 2021 / deparaplu

Hoera! De Paraplu bestaat 10 jaar!

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Inloophuis De Paraplu voor het eerst haar deuren opende voor vrouwen uit de buurt. En de buurt, dat was toen vooral de Agniesebuurt en het Oude Noorden in Rotterdam, later kwamen er – naast deze buurten- meer wijken in Rotterdam bij.
2,5 jaar later werd de Kinderkledingbank aan het inloophuis toegevoegd.

Vanaf het begin is gebleken dat De Paraplu in een behoefte voorziet: een veilige plek voor vrouwen, waar ze ruimte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen, anderen te ontmoeten, dingen te leren en te groeien op allerlei manieren. Ook heb bieden van hulp is vanaf het begin af aan een pijler geweest. De kinderkledingbank paste daarom ook goed in het concept.

En in het begin vonden we een opkomst van 15 vrouwen al een enorme hoeveelheid. In de afgelopen jaren zouden we ons zorgen hebben gemaakt om een bezoekersaantal van 15. Gemiddeld kwamen er zeker 50 vrouwen op een dag en we bereikten op die manier ongeveer 80 vaste bezoeksters. Het bruiste en bubbelde, de hele dag. Wat een geweldige plek!

En in het afgelopen jaar moesten we terug naar kleine aantallen en af en toe zelfs helemaal dicht. We zijn er niet blij mee, maar we houden ons aan de coronaregels, omdat we veilig en verantwoordelijk willen werken. En we hebben steeds gezocht hoe we dan toch in de behoeften van de vrouwen zouden kunnen voorzien. En nu mogen we langzamerhand weer iets meer gaan doen. Daar zijn we blij mee.

Maar we hadden vandaag ook graag een geweldig groot feest willen vieren. Met de vaste bezoeksters, met de medewerkers, het bestuur, donateurs, mensen uit de buurt en iedereen die maar blij met ons wilde zijn.
Helaas, zo’n feest is nog niet mogelijk…

Maar als het weer kan hopen we feest te vieren. Het is nu in ieder geval feest in ons hart!
We zijn dankbaar voor iedereen die betrokken is op De Paraplu, in welke vorm dan ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.